Course: Nutrition Toxicology and Counseling

« Back
Course title Nutrition Toxicology and Counseling
Course code MNG/OZP06
Organizational form of instruction Lecture + Lesson + Seminary
Level of course Bachelor
Year of study 1
Semester Summer
Number of ECTS credits 3
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Kovalová Martina, Mgr. Ph.D.
  • Ambroz Petr, Mgr. Ph.D.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • Babička, L., Kurka, P. (2017). Toxicky významné látky v potravinách: skriptum. Praha: Potravinářská komora České republiky.
  • DAUNCEY, E. A. LARSSON, S. (2019). Smrtící rostliny: přírodní historie jedovatých rostlin světa. Praha.
  • Dostálová, J. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů.
  • Ingr., I. (2007). Základy konzervace potravin. Brno.
  • Kříž, M. (2018). Zrádní dvojníci jedlých hub. Praha.
  • Kudlová, E., Mydlilová, A. (2005). Výživové poradenství u dětí do dvou let: skriptum. Praha.
  • Kukol, T. (2017). Poradenství s praxí i bez praxe: příběhy a zkušenosti výživové poradkyně: tradiční i netradiční klienti a jejich zpovědi. Židlochovice.
  • Odstrčil, J. Odstrčilová, M. (2006). Chemie potravin. Brno.
  • Staňková, M., Kurka, P. (2014). Toxikologie: skriptum. Ostrava.
  • Turek, B. (2004). Výživový stav populace a nutriční rizika. Praha.
  • Velíšek J., Hajšlová, J. (1999). Chemie potravin. OSSIS, Tábor.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester
Faculty: Faculty of Health Sciences Study plan (Version): Health Protection and Promotion (2021) Category: Health service 1 Recommended year of study:1, Recommended semester: Summer