-
Čížková, H. Metody a kriteria pro ověřování authenticity potravin a potravinářských surovin.
-
Dostálová, J. Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů.
-
Havlík, J. (2013). Živiny a živinové potřeby člověka. Praha.
-
Hrabě, J., Březina, P., Valášek, P. (2006). Technologie výroby potravin živočišného původu: bakalářský směr. UTB Zlín.
-
Ingr, I., Pokorný, J., Valentová, H. (2007). Senzorická analýza potravin. Brno.
-
Ingr., I. (2007). Základy konzervace potravin. Brno.
-
Kolektiv autorů. (2006). Zásady správné výrobní a hygienické praxe ve stravovacích službách. Praha.
-
Kudlová, E., Jechová, M. (2009). Hygiena výživy a nutriční epidemiologie: postupy na zásadách HACCP: nové předpisy EU: praktická příručka pro pracovníky restaurací a účelového stravování zejména malých a středních provozoven stravovacích služeb. Praha: Karolinum.
-
Kunová, V. (2011). Zdravá výživa. Praha: Grada.
-
Odstrčil, J. Odstrčilová, M. (2006). Chemie potravin. Brno.
-
Provazník, K., Komárek, L. (2004). Manuál prevence v lékařské praxi. Praha: Nakladatelství Fortuna.
-
Turek, B. (2004). Výživový stav populace a nutriční rizika. Praha.
-
Vítová, E. (2004). Hygiena potravin. Brno.
-
Voldřich, M., Jechová, M. (2006). Bezpečnost pokrmů v gastronomii - malé a střední provozovny: postupy na zásadách HACCP: nové předpisy EU:pra ktická příručka pro pracovníky restaurací a účelového stravování zejména malých a středních provozoven stravovacích služeb.. Praha.
-
Voldřich, M. (2002). Systém kritických bodů v gastronomii (HACCP): příručka propracovníky účelového stravování, restaurací a hotelů. Praha: ČON.
|