Vyučující
|
-
Sassi Maria, prof.
-
Šafaříková Simona, Mgr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Kurz je rozdělen do tří bloků: 1) Potravinová bezpečnost a potravinové politiky 2) Zemědělský rozvoj 3) Klimatické změny
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Metody práce s textem (učebnicí, knihou), Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
|
Výstupy z učení
|
Kurz se zaměřuje na rozvojové země a má za cíl popsat hlavní rysy politiky zajišťování potravin a potravinové bezpečnosti v současném kontextu a pochopit roli rozvoje zemědělství. Zvláštní pozornost je věnována bezpečnosti potravin, zemědělství a změně klimatu. Předmět je vyučován v rámci EMJMD IDS (Glodep, http://glodep.eu/) na University of Pavia (Pavia, Italy).
Studenti plně chápou a orientují se v problematice potravinové bezpečnosti, potravinových politik v rozvojovém světě. Jsou schopni analyzovat hlavní zemědělské výzvy v současném rozvojovém světě.
|
Předpoklady
|
-
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Písemná zkouška
písemná zkouška, docházka
|
Doporučená literatura
|
-
Maria Sassi. Understanding food insecurity. Forthcoming.
-
Webber, C. M., Labaste, P. (2010). Building competitiveness in Africa?s agriculture : a guide to value chain concepts and applications. The World Bank, Washington D.C.
|