Vyučující
|
-
Dokládalová Petra, Mgr.
-
Kozlová Alexandra, PhDr.
-
Kubová Natalia, Mgr. Ph.D.
-
Jurášová Lucie, Mgr.
-
Šafaříková Simona, Mgr. Ph.D.
-
KUBOVÁ Natálie
|
Obsah předmětu
|
Základní tematické okruhy (jídlo, stravovací zvyklosti, restaurace, fr. gastronomie, zvířata), oborová slovní zásoba (globální problémy, ekologie, přírodní katastrofy, činnost humanitárních asociací), základní gramatické jevy, reálie.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou), Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je vytvořit základní znalosti druhého cizího jazyka v rámci ústní a písemné komunikace na úrovni A2+ (B1).
Student rozumí frázím z oblasti probrané slovní zásoby a komunikačních situací, umí ústně i písemně vyjádřit a zdůvodnit svůj názor na běžná témata, dokáže jednoduše představit libovolnou frankofonní zemi a jednoduše pohovořit o současných globálních problémech.
|
Předpoklady
|
Znalosti druhého cizího jazyka na úrovni A2.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Ústní zkouška, Písemná zkouška, Analýza výkonů studenta
Pravidelná účast v hodinách a příprava na ně, zvládnutí průběžných didaktických testů a zápočtu v rozsahu probírané látky. Student musí prokázat znalost gramatiky a slovní zásoby v rozsahu probraného materiálu.
|
Doporučená literatura
|
|