Vyučující
|
-
Slačálek Jakub, Mgr.
-
Vala Jiří, Ing.
-
Kučera Lukáš, RNDr. Ph.D.
-
Dostál Štěpán, Mgr.
|
Obsah předmětu
|
Matematické výpočty (efektivita varny, extrakt, obsah iontů, obsah alakoholu, EMP, IBU, obsah alkoholu), příprava surovin pro vaření piva, příprava receptů pro konkrétní styl dle BJCP, rmutování, scezování, chmelovar, kvašení, stáčení a lahvování. Senzorické hodnocení a vady piva.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Pozorování, Nácvik pohybových a pracovních dovedností
|
Výstupy z učení
|
Matematické výpočty (efektivita varny, extrakt, obsah iontů, obsah alakoholu, EMP, IBU, obsah alkoholu), příprava surovin pro vaření piva, příprava receptů pro konkrétní styl dle BJCP, rmutování, scezování, chmelovar, kvašení, stáčení a lahvování. Senzorické hodnocení a vady piva
Popsat základní postup výroby piva, chemické změny v průběhu vaření, kvašení a zrání, vady piva, možností využití analytické chemie při analýze vstupních surovin a samotného piva, senzorické hodnocení piva.
|
Předpoklady
|
Znalost základů anorganické chemie, organické chemie, analytické chemie a instrumentálních metod.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
nespecifikováno
Student musí absolvovat zápočet.
|
Doporučená literatura
|
|