- Theoretical principles. Basic terms and definitions, classification of tourism, tourism participants. - Development of tourism in the world. Development of tourism in the Czech Republic. - Current state and prospects of tourism development in the world, Europe and Czech Republic. - Information sources in tourism. - Roles of tourism - economic, cultural, social and environmental. Positive and negative implications of tourism development. - Tourism destinations. Tourism potential - primary, secondary and tertiary. Components of tourism potential. Regionalization of tourism. Tourism regions and areas in the Czech Republic. - Tourism organization in the Czech Republic and abroad.
|
-
Gúčik, M. (2010). Cestovný ruch: úvod do štúdia. Banská Bystrica: Dali-BB.
-
Inkson, C., & Minnaert, L. (2012). Tourism management: an introduction. Los Angeles, Calif: SAGE.
-
Kotíková, H. (2011). Hotelnictví, gastronomie, catering a wellness. Olomouc: Střední Morava - Sdružení cestovního ruchu.
-
Kotíková, H, Schwartzhoffová, E. (2017). Cestovní ruch. Olomouc.
-
Kotíková, H, Schwartzhoffová, E. (2017). Cestovní ruch. Olomouc.
-
Křížek, F., & Neufus, J. (2011). Moderní hotelový management: nejnovější poznatky a trendy v řízení hotelů : komplexní informace o hotelovém provozu a jeho organizaci : optimalizace provozu s ohledem na ekologii a etiku : případové studie a příklady. Praha: Grada.
-
Pásková, M., & Zelenka, J. (2002). Cestovní ruch: výkladový slovník. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
-
Schwartzhoffová, E. (2013). Služby v cestovním ruchu. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.
-
Tesone, D. V., & Starý, K. (2011). Zásady řízení pro obor hotelnictví, gastronomie a turismu. Praha: Wolters Kluwer Česká republika.
|