Vyučující
|
-
Cassiere François, Dr.
-
Hildenbrand Zuzana, Mgr. Ph.D.
-
Chaudat Pierre, prof.
|
Obsah předmětu
|
Probírané tematické okruhy: 1. Plánování 2. Organizování 3. Vedení, motivování, personální zajištění řízení 4. Kontrolování
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
- Příprava na zápočet
- 25 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 12 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 13 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je podrobně seznámit studenty s funkcemi managementu.
Studenti v průběhu studia předmětu získají znalosti a dovednosti v následujícím rozsahu, které budou schopni prokázat při ukončení předmětu v rámci kontroly studia. Studenti umí vysvětlit funkce managementu.
|
Předpoklady
|
Žádné
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Analýza výkonů studenta, Písemný test
Splnění předmětu je podmíněno přítomností studenta ve výuce, systematickou přípravou na jednotlivé hodiny, aktivní účastí na seminářích a prostudováním příslušné odborné literatury.
|
Doporučená literatura
|
-
Autissier, D., Bensebaa, F., Boudier, F. (2010). L´atlas du management: l´encyclopédie du management en 100 dossiers-clés. Paris.
-
Barabel, M., Meier, O., Teboul, T. (2013). Les fondamentaux du management. Paris.
-
Marchat, H. (2007). Le kit du chef de projet. Paris.
-
Stern, P. ? Schoettl, J.-M. (2013). La Boîte - outils du management. Paris, Dunod.
-
Thénevet, M. (2006). La culture d´entreprise. Paris.
|