Vyučující
|
-
Pokorný Ondřej, Mgr. PhD.
-
Šuba Pavel, Mgr.
|
Obsah předmětu
|
Pohostinství a turismus zahrnují problematiku managementu, marketingu, činností spojených s chodem restaurací a dalšími formami stravovacích služeb, ubytovací služby, rekreační aktivity a veškeré další služby spojené s cestováním. Služby jsou sektorem, v němž je zaměstnáno největší množství pracovníků v soukromém sektoru. Pohostinství, v případě Indonésie beze sporu spíše pohostinnost, je tedy významným obchodním artiklem a jemu je věnován tento předmět. - Pohostinství a konkrétní akce - Koncepce kulturních akcí - Filozofie a praxe organizace různých akcí - Organizace a marketing kulturních akcí, pohoštění - Cvičné příklady: Jáva, Bali - Komercializace a komodifikace kultury - Impakt, výhody a nevýhody - Role zúčastněných stran - Rozdíly v pohostinské praxi v různých kulturách a zemích
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Domácí příprava na výuku
- 30 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku
- 10 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 25 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Cílem kurzu je, aby student byl schopen demonstrovat porozumění problematice pohostinství a cestovního ruchu v aspektech průmyslového standardu a efektivního fungování na různých pozicích.
Na konci kurzu bude student schopen demonstrovat porozumění problematice pohostinství a cestovního ruchu v aspektech průmyslového standardu a efektivního fungování na různých pozicích. Student bude kladně ohodnocen za podílení se ve studentských nebo jiných spolcích, kde je vyžadována přísná organizace práce a dodržování firemní kultury. Student rovněž dokáže vymyslet a naplánovat kulturní akci včetně všech jejich koncepčních složek.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
nespecifikováno
aktivní a kreativní účast v hodinách, projekt organizace a zajištění kulturní akce, zkouška
|
Doporučená literatura
|
-
Allen ? O?Toole ? McDonnel ? Harris. (2002). Festival and Special Event Managenment. Australia: Willey.
-
Barrows, Clayton ? W. Tom Powers ? Dennis Reynolds. (2012). Introduction to Managenet in Hospitality Industry. Canada: John Wiley.
-
Bowdin, Glen. (2010). Tourism, Hospitality and Events Textbook. Routledge.
-
Powers, T., & Barrows, C. W. (2006). Introduction to management in the hospitality industry. Hoboken, N.J: John Wiley & Sons.
|